درباره ما

زمان بندی

بخش‌های این آزمایشگاه از ابتدا تا انتهای ساعت کار روزانه به صورت تمام وقت و بدون وقفه فعال می‌باشد. این امر سبب شده تا در هر ساعتی آزمایشگاه پذیرای آزمایش‌های اورژانسی مراجعین باشد و نمونه‌ی مراجعین بلافاصله بعد از نمونه‌گیری و انتقال به بخش مربوطه آنالیز شده و آزمایشات لازم انجام می‌شود؛ بنابراین هیچ نمونه‌ای قبل از انجام آزمایش وارد یخچال نمی‌شود.

نظارت مسئولین فنی و کنترل کیفی

کارشناسان مجرب این آزمایشگاه کلیه آزمایش‌ها را براساس دستورالعمل‌های به روز آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت کشور، تحت نظارت مسئول فنی انجام می‌دهند. در تمام بخش‌ها، برنامه‌های کنترل کیفی جامع و مداومی بر اساس الزامات آزمایشگاه مرجع سلامت و استانداردهای بین‌المللی مورد تایید آن آزمایشگاه تدوین شده است. طرح‌ریزی این برنامه با توجه به تعداد و تنوع آزمایش‌ها، روش‌های سنجش و همین‌طور دستگاه‌های موجود در بخش صورت گرفته است. برنامه کنترل کیفی هر بخش جهت تایید صحت و دقت نتایج خروجی از آن بخش در ابتدا، میانه و انتهای کار روزانه طراحی شده و عملکرد دستگاه‌ها، اپراتور، محلول‌ها و مواد مصرفی در بخش در تمام زمان‌های انجام آزمایش روزانه تحت کنترل می‌باشد. این برنامه با نظر کارشناسان آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، کتب مرجع و سایت‌های بین‌المللی و تایید مسئول فنی آزمایشگاه به صورت برنامه‌های روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه ترتیب داده شده و تمام روال کاری بخش را در بر می‌گیرد. در نهایت برنامه‌های کنترل کیفی و تضمین کیفیت اجرا شده در آزمایشگاه، توسط ممیزان وزارت بهداشت کشور تایید شده و در این راستا لوح کیفیت به این مرکز اهدا گردید.

دسترسی سریع

بارگذاری بیشتر...

بخش‌های مختلف آزمایشگاه قاضی سعیدی، ذیل این کادر ذکر شده است

واحد پذیرش

واحد پذیرش در این آزمایشگاه در طبقه‌ی همکف ساختمان قرار دارد. این واحد یک طبقه‌ی مستقل را به خود اختصاص داده است که این امر سبب شده مراجعین بتوانند در بدو ورود به آزمایشگاه، بدون اتلاف وقت به پرسنل حاضر در واحد پذیرش مراجعه کنند. این بخش‌ هر روز به صورت تمام وقت و بدون وقفه فعال می‌باشد.

ساعات کاری

این بخش هر روز در دو شیفت صبح و عصر به‌صورت تمام وقت(از ۶:۴۵ تا پایان کار آزمایشگاه) فعال است.

حضور حداکثری پرسنل جهت تسریع خدمات

سیستم نوبت‌دهی اتوماتیک پذیرش و نمونه‌گیری

حضور راهنمای مراجعین در ساعات اوج مراجعه

سالن انتظار

از مزایای این واحد، سالن انتظار آزمایشگاه است که بر اساس استانداردهای لازم طراحی شده است.

صندوق نظرسنجی و شکایات

قرار دادن فرم‌های نظرسنجی و شکایات و همین‌طور تعبیه صندوق نظرسنجی و شکایات جهت رسیدگی سریع و روزانه به درخواست‌های ثبت شده از سوی مراجعین.

۴+۲ پرسنل پذیرش و جوابدهی

جهت کاهش زمان انتظار مراجعین، در این واحد، ۴ نفر از پرسنل در واحد پذیرش و ۲ نفر در واحد جوابدهی، بطور همزمان  پاسخگوی مراجعین می‌باشند.

نوبت دهی اتوماتیک و نرم‌افزاری

سیستم نوبت دهی کاملاً اتوماتیک و با استفاده بسیار آسان و متصل به شبکه نرم‌افزاری آزمایشگاه جهت رعایت نظم و نوبت مراجعین به ترتیب ورودشان به سالن پذیرش تعبیه شده.

کپی،فکس،کارت خوان
پیش بینی دفترچه‌ها
جوابدهی روزانه
صندوق انتقادات

وظایف پرسنل پذیرش

  • پرسنل پذیرش به‌طور همزمان پذیرش نسخه‌های دریافت شده از مراجعین را با رعایت نوبت فراخوانده شده توسط سیستم نوبت‌دهی انجام داده و پس از دریافت نسخه از سامانه بیمه‌ها (تامین اجتماعی، کارکنان دولت، بیمه سلامت)، با سیستم نرم‌افزاری مرکزی آزمایشگاه، نسخه‌های پذیرش شده را مجددا چک کرده تا از صحت تست‌های پذیرش شده اطمینان حاصل شود؛ سپس نسخه پذیرش شده را تایید نموده و پرونده بیمار در مرحله تسویه حساب مالی قرار می‌گیرد.
  • برای هر بیمار توضیح داده می‌شود که آزمایش هایش مربوط به چه نمونه‌هایی می‌باشد.
  • از بیماران سابقه‌ی بیماری یا مصرف دارو سوال می‌شود.
  • برای بیماران، شرایط ویژه‌ای که باید قبل از هر آزمایش باید رعایت شود توضیح داده می‌شود. این شرایط در پشت قبض آزمایشگاه نیز چاپ شده و به مراجعین تحویل داده می‌شود.
  • علاوه بر توضیحاتی که متصدیان پذیرش به بیماران می‌دهند، دفترچه‌های راهنمای قبل از نمونه‌گیری در اختیار مراجعین قرار می‌گیرد.
  • در صورت نیاز به توضیحات بیشتر جهت آزمایش‌های مراجعین، مسئول پذیرش یا سوپروایزر با پزشک معالج بیمار تماس می‌گیرد.
  • در صورت درخواست بیمار یا پزشک معالج نحوه ارسال جواب به صورت پیک، فکس یا ایمیل در سیستم ثبت می‌شود. هم چنین دسترسی اینترنتی به جواب آزمایش ها نیز امکان پذیر است.
  • مراجعین پس از پذیرش نسخه و دریافت اطلاعات لازم از سوی متصدیان پذیرش به واحد نمونه‌گیری در طبقه‌ی اول راهنمایی می‌شوند.

واحد نمونه‌گیری

واحد نمونه‌گیری در آزمایشگاه دکتر قاضی سعیدی، طبقه‌ی اول ساختمان را به صورت مستقل به خود اختصاص داده تا آرامش و حریم شخصی مراجعین هرچه بیشتر فراهم گردد، جهت رفاه حال مراجعین، این واحد قبل از شروع ساعت اداری از ساعت هفت صبح فعال بوده و آماده خدمت رسانی به مراجعین محترم در شهر اراک می باشد.

ساعات کاری

این بخش هر روز در دو شیفت صبح و عصر به‌صورت تمام وقت(از ۶:۴۵ تا پایان کار آزمایشگاه) فعال است.

حضور راهبر

یکی از خدمات ویژه نمونه‌گیری این مرکز حضور یکی از کارشناسان آزمایشگاه به عنوان راهبر در ساعات اوج کاری در سالن نمونه‌گیری می‌باشد تا علاوه بر برقراری نظم و نظارت بر سیستم نوبت‌دهی، پاسخگوی سوالات تخصصی مراجعین باشند

واحدهای نمونه‌گیری متنوع

از مزایای این واحد، سالن انتظار آزمایشگاه است که بر اساس استانداردهای لازم طراحی شده است.

بانوان

واحد نمونه‌گیری بانوان در اتاقی کاملا مجزا

نوزادان و اطفال

نمونه‌گیری نوزادان، اطفال در ۲ اتاق مجزا با پرسنل ویژه، مجرب و آموزش دیده جهت نمونه‌گیری با کمترین رنجش و ناراحتی و بالاترین کیفیت نمونه‌گیری

آقایان

واحد نمونه‌گیری آقایان در ۳ اتاق مجزا

سایر مزایای این واحد

VBG و ABG

نمونه‌گیری گازهای خونی VBG و ABG در این واحد انجام شده و بلافاصله آزمایش‌های مربوطه در بخش بیوشیمی انجام می‌شود

انتقال خون، هر ۳۰ دقیقه

انتقال نمونه‌های خون دریافت شده از مراجعین، هر ۳۰ دقیقه یکبار توسط مسئول انتقال نمونه‌ها به بخش تفکیک نمونه

نوبت دهی اتوماتیک و نرم افزاری

سیستم نوبت دهی کاملاً اتوماتیک و با استفاده بسیار آسان و متصل به شبکه نرم‌افزاری آزمایشگاه جهت رعایت نظم و نوبت مراجعین به ترتیب ورودشان به سالن پذیرش تعبیه شده.

تست عرق

انجام تست عرق با تعیین وقت قبلی و هماهنگی با مسئول پذیرش.

بیلی‌روبین‌متر

دستگاه بیلی‌‌ روبین‌ متر پوستی برای نوزادان برای پیگیری، درمان و رفع زردی.

بیماران ناتوان

نمونه‌گیری از بیماران ویژه یا ناتوان در سالن پذیرش یا خودروی مراجعین.

نمونه‌گیری اورژانسی

نمونه گیری اورژانسی از مراجعین خاص و بدحال در آزمایشگاه.

پرسنل خدمات

حضور پرسنل خدمات، برای انجام نظافت در هر ۳۰ دقیقه یکبار.

میان وعده

در نظر گرفتن میان وعده برای اطفال و سایر مراجعین در صورت تمایل.

سرویس بهداشتی

در نظر گرفتن سرویس بهداشتی ویژه بانوان و آقایان.

اتاق استراحت

وجود اتاق استراحت جهت بیماران بدحال با امکانات اولیه.

وظایف پرسنل نمونه گیری

هر یک از پرسنل نمونه‌گیری موظف‌اند براساس دستورالعمل‌های کارشناسی و تائید شده از سوی مسئول فنی، بیماران را احراز هویت نموده و شرایط قبل از نمونه‌گیری را مجددا برای بیماران توضیح دهند. در صورتی‌که هر یک از آزمایش‌ها نیاز به شرایط خاص و یا توضیح نمونه‌گیری داشته باشد، برای رعایت تمامی الزامات جهت تهیه یک نمونه استاندارد، توضیحات کافی به مراجعین داده می‌شود.

واحد بیوشیمی خون

با توجه به خون می توان به بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات بدن پی برد. همواره مقادیر ثابتی از مواد در خون وجود دارد که با آزمایش خون می توان به میزان این فاکتورهای خونی در بدن پی برد. این فاکتورها شامل مواد شیمیایی موجود در خون مانند میزان گلوکز (قند خون)، اوره، اسید اوریک و انسولین، انواع مواد لیپیدی، املاح، آنزیم‌ها، هورمون‌ها، پروتئین‌ها و … می‌باشند.

ساعات کاری

این بخش هر روز در دو شیفت صبح و عصر به‌صورت تمام وقت(از ۶:۴۵ تا پایان کار آزمایشگاه) فعال است.

کنترل کیفی

در این بخش نیز مانند سایر بخش‌ها، برنامه‌های کنترل کیفی با توجه به تعداد و تنوع آزمایش‌های بخش در نظر گرفته شده است که توسط مسئول بخش مربوطه، سوپروایزر و مسئول فنی کنترل می‌‌شود.

دستگاه‌های بخش بیوشیمی

اتوآنالایزر اتوماتیک COBAS C۳۱۱

ساخت شرکت Roche آلمان و بدون وابستگی به اپراتور. کیت‌های مورد نیاز دستگاه به‌صورت انحصاری توسط خود شرکت سازنده دستگاه تولید و عرضه می‌شود.

اتوآنالایزر اتوماتیک MINDRAY BS۳۸۰

کاملا اتوماتیک و بدون نیاز به حضور اپراتور.

اتو آنالایزر اتوماتیک DIRUI

دستگاه اتوماتیک برای انجام تست های روتین روزانه با کارایی بالا و قابلیت انجام ۴۰۰ تست در ساعت.

دستگاه Audicom AC۶۶۰۰

ساخت چین، از این دستگاه برای انجام آزمایش هموگلوبین ای‌ وان‌ سی (HbA۱c) که میزان گلوکز متصل به هموگلوبین در سه ماه گذشته را اندازه گیری می‌کند استفاده می‌شود.

دستگاه ABL ۸۰

ساخت آمریکا برای اندازه‌گیری گازهای خونی (ABG , VBG).

دو دستگاه‌های ISE

ساخت آمریکا برای انجام الکترولیت‌های خونی شامل سدیم، پتاسیم، کلر، لیتیم و کلسیم یونیزهدستگاه اتوماتیک برای انجام تست های روتین روزانه با کارایی بالا و قابلیت انجام ۴۰۰ تست در ساعت.

واحد هورمون شناسی

در آزمایشگاه دکتر قاضی سعیدی، آزمایش های هورمونی به روش های زیر انجام می‌شوند:

Electro Chemi Luminescence Immono Assay

Enzyme Linked Fluorescent Assay

Enzyme Linked Immunoab Sorbent Assay

ساعات کاری

این بخش هر روز در دو شیفت صبح و عصر به‌صورت تمام وقت(از ۶:۴۵ تا پایان کار آزمایشگاه) فعال است.

روش های آزمایش های بخش هرمون شناسی

روش ELFA

کیت‌ها و دستگاه VIDAS به‌صورت انحصاری توسط شرکت Biomerieux فرانسه تولید شده و توسط شرکت ایرانی فردآور، عرضه و پشتیبانی می‌شود.

روش ELISA

کیت‌ها و دستگاه Alegria نیز به‌صورت انحصاری توسط شرکت Orgentec آلمان تولید شده و توسط شرکت ایرانی روناک طب در کشور عرضه و پشتیبانی می‌شود.

روش ECLIA

فرآیندی است که با واسطه مولکول های متعددی از جمله ترکیبات روتنیم، اسمیم، رنیم و یا دیگر عناصر شناخته شده رخ می دهد

به‌روز و جدید

این روش، اختصاصی ترین، حساس ترین و آخرین متد روز برای اندازه‌گیری سطح هورمون‌ها است.

دقت و صحت

حساسیت، تکرار پذیری، دقت و صحت بالای این روش قابل مقایسه با سایر روش‌ها نیست.

ساخت Roche آلمان

کیت‌های مربوط به این روش آزمایشگاهی به شکل انحصاری در اختیار کمپانی Roche آلمان است.

اولین آزمایشگاه

آزمایشگاه قاضی سعیدی به عنوان اولین آزمایشگاه در استان دستگاه مذکور را در اختیار دارد.

کنترل کیفی

مانند سایر بخش‌ها، در این بخش نیز برنامه‌های کنترل کیفی در نظر گرفته شده است که توسط مسئول بخش، سوپروایزر و مسئول فنی کنترل می‌گردد.

واحد ایمنی شناسی

ایمنی شناسی به بررسی انواع واکنش ایمنی در برابر آنتی ژن های بیگانه و مصونیت در برابر عوامل بیماری زا می پردازد. آزمایش‌ها در این بخش به روش ECLIA) Electro Chemi Luminescence) به شکل روزانه و هفتگی انجام می‌شوند. در این بخش جنبه های پاتولوژیک مانند بیماری های خود ایمنی، نقص ایمنی، آلرژی و … بررسی می شود.

ساعات کاری

این بخش هر روز در دو شیفت صبح و عصر به‌صورت تمام وقت(از ۶:۴۵ تا پایان کار آزمایشگاه) فعال است.

کنترل کیفی

در این بخش نیز مانند سایر بخش‌ها، برنامه‌های کنترل کیفی در نظر گرفته شده توسط مسئول بخش، سوپروایزر و مسئول فنی کنترل می‌‌شود.

استفاده از چهار دستگاه برتر دنیا جهت اندازه‌گیری مارکرها.

استفاده از دستگاه های تمام اتوماتیک و بروز.

انجام کلیه آزمایش های تخصصی ایمونولوژی بدون نیاز به ارسال.

واحد سرولوژی

سرولوژی و تست های سرولوژی، نوعی از آزمایش خون است که به منظور بررسی آنتی بادی ها در خون انجام  می پذیرد. در آزمایشگاه دکتر قاضی سعیدی، تست های Wright، Coombs Wright و ۲ME به‌صورت لوله‌ای انجام می‌شود همچنین تست های Direct Coombs و Indirect Coombs به‌صورت لوله ای و با کنترل Check Cell انجام می‌شود.

ساعات کاری

این بخش هر روز در دو شیفت صبح و عصر به‌صورت تمام وقت(از ۶:۴۵ تا پایان کار آزمایشگاه) فعال است.

کنترل کیفی

برنامه‌های کنترل کیفی در نظر گرفته‌شده در این بخش نیز توسط مسئول بخش، سوپروایزر و مسئول فنی کنترل می‌شود.

تست رایگان VDRL

در صورت مثبت بودن تست RPR، تست VDRL نیز به‌صورت رایگان و بدون نیاز به درخواست پزشک انجام می‌شود تا علاوه بر تشخیص موارد مثبت کاذب، نیاز به مراجعه مجدد بیمار نباشد.

واحد هماتولوژی

خون‌شناسی یا هماتولوژی (به انگلیسی: hematology) به مطالعه یاخته‌های خونی، انعقاد خون و فرایند خونسازی می‌پردازد. این علم مقدار و ساختمان و عمل سلولهای خونی، پیش سازهای سلول‌های خونی را در مغز استخوان، ساختارهای شیمیایی پلاسما و عمل پلاکت‌ها و پروتئین‌هایی که در سیستم انعقادی دخالت دارند را بررسی می‌کند.

ساعات کاری

این بخش هر روز در دو شیفت صبح و عصر به‌صورت تمام وقت(از ۶:۴۵ تا پایان کار آزمایشگاه) فعال است.

دستگاه‌های اتوماتیک و بدون وابستگی و نیاز  به حضور اپراتور.

فرآیندی است که با واسطه مولکول های متعددی از جمله ترکیبات روتنیم، اسمیم، رنیم و یا دیگر عناصر شناخته شده رخ می دهد.

شمارنده سلولی Sysmex XS۸۰۰i

شمارش و شناسایی سلول‌ها با روش فلوسایتومتری به صورت سه بعدی.

شمارنده سلولی Sysmex kx۲۱

دستگــاه پشتیبــان جهت کنترل و آنالیز  نتایج با دو دستگاه.

دستگاه آنالایزر صد کاناله ESR

جوابدهی سریع، ظرف بیست دقیقه پس از قرار دادن نمونه در دستگاه.

الکتروفورز هموگلوبین و پروتئین

جهت ردیابی و شناسایی علت کم‌خونی‌های غیر از فقر آهن و یا بدون علت.

آزمایش G۶PD

این آزمایش برای تشخیص علت زردی در نوزادانی که کاهش بیلی‌ روبین خون به طول انجامیده یا زردی و کم خونی بدون علت در نوزادان، اطفال و حتی بزرگسالان انجام می‌شود و همچنین سایر آزمایش‌ها که تشخیص آنها وابسته به تهیه لام خون محیطی می‌باشد.

واحد میکروب شناسی

بخش میکروب‌شناسی نیاز به نظارت روزانه دارد تا تمامی گزینه‌های دخیل در تشخیص نهایی نتایج بیماران دور از خطا و تحت برنامه‌های کنترلی باشند.به همین علت، در آزمایشگاه دتر قاضی سعیدی جامع‌ترین برنامه‌ی نظارتی و کنترل کیفی با تمامی جزئیات تاکید شده در دستورالعمل‌های آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، طرح‌ریزی و اجرا شده است.

ساعات کاری

این بخش هر روز در دو شیفت صبح و عصر به‌صورت تمام وقت(از ۶:۴۵ تا پایان کار آزمایشگاه) فعال است.

کنترل کیفی

کنترل کیفی بخش میکروب شناسی از گسترده‌ترین اقدامات کنترل کیفی آزمایشگاه است چون تمام محیط‌های مصرفی، دیسک‌های آنتی‌بیوتیکی، معرف‌ها، رنگ ها و ابزار مورد استفاده بخش به صورت مرتب و در زمان‌های معین کنترل کیفیت انجام شده و سپس کارهای روزمره انجام می‌شود. به همین علت در واحد میکروب‌شناسی برنامه‌ی کنترل کیفی بسیار جامع و منسجمی براساس الزامات مرجع سلامت و سایر استانداردهای آزمایشگاهی معتبر تهیه و تدوین شده که به شکل روزانه توسط مسئول واحد میکروب شناسی، سوپروایزر و مسئول فنی بازرسی، اجرا و نظارت می‌شود.

کشت در کمتر از ۲ ساعت

از آنجا که در این آزمایشگاه جهت آزمایش‌های کشت به مراجعین ظرف جداگانه تحویل داده می‌شود، این امر باعث تسریع در تحویل نمونه به بخش شده و در نتیجه نمونه‌های این بخش بدون اتلاف وقت و ظرف کمتر از ۲ ساعت کشت داده می شود.

واحد انگل شناسی

آزمایش‌های مربوط به بخش انگل‌شناسی توسط کارشناس مسئول این واحد از ساعات ابتدایی شروع به کار آزمایشگاه انجام می‌شود. در بخش انگل شناسی، نمونه مدفوع از جهت انواع انگل های کرمی و تک یاخته ای زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار می گیرد. در این بخش، علاوه بر اینکه نمونه های اورژانسی در اولویت قرار می گیرند، نمونه ها نیز تقسیم بندی می شوند.

ساعات کاری

این بخش هر روز در دو شیفت صبح و عصر به‌صورت تمام وقت(از ۶:۴۵ تا پایان کار آزمایشگاه) فعال است.

نمونه‌های اورژانسی در اولویت

در این واحد مانند سایر بخش‌ها، نمونه‌های اورژانسی در اولویت هستند. در تشخیص اورژانسی بودن نمونه علاوه بر درخواست بیمار یا پزشک، پرسنل بخش موظف به در اولویت قرار دادن نمونه‌هایی با شرایط تعریف شده‌ی یک نمونه‌ی اورژانسی هستند (از جمله نمونه‌های اسهالی، موکوسی، خونی و…)

تقسیم بندی نمونه ها

نمونه‌های کشت شده بلافاصله تفکیک و تحویل بخش میکروب‌شناسی می‌شود. نمونه‌های واحد انگل‌شناسی به روش‌های متداول و مورد تایید استانداردهای آزمایشگاهی انجام می‌گردد.

کنترل کیفی

در این بخش نیز برنامه‌های کنترل کیفی مانند سایر بخش‌ها، با توجه به تعداد و تنوع آزمایش‌های بخش در نظر گرفته شده است که توسط مسئول مربوطه در بخش، سوپروایزر و مسئول فنی کنترل می‌شود.

واحد بیوشیمی ادرار

در بخش بیوشیمی ادرار انجام آزمایش‌ها به روش‌های معمول و براساس استانداردهای اعلام شده از سوی آزمایشگاه مرجع سلامت و استانداردهای به روز آزمایشگاهی صورت می‌گیرد. بخش آنالیز ادرار به بررسی های ظاهری نمونه ادرار همچون رنگ، Ph، وزن مخصوص، وجود مواد مختلف نظیر قند، پروتئین، بیلی روبین …می پردازد.

ساعات کاری

این بخش هر روز در دو شیفت صبح و عصر به‌صورت تمام وقت(از ۶:۴۵ تا پایان کار آزمایشگاه) فعال است.

چک مجددِ نمونه های مثبت

نمونه‌هایی که از نظر پروتئین، قند، خون و سایر متابولیتهای نادر، مثبت باشند بار دیگر از طریق نمونه کشت آن چک خواهد شد.

روش

انجام آزمایش‌ها به روش‌های معمول و براساس استانداردهای اعلام شده از سوی آزمایشگاه مرجع سلامت و استانداردهای به روز آزمایشگاهی صورت می‌گیرد.

کنترل کیفی

مانند سایر بخش‌ها، در این بخش نیز برنامه‌های کنترل کیفی با توجه به تعداد و تنوع آزمایش‌های بخش در نظر گرفته شده است که توسط مسئول بخش، سوپروایزر و مسئول فنی کنترل می‌گردد.